ArtWiriting Turkey: Eleştirel Okuma Atölyesi

EN

9 Şubat, 2019 Cumartesi

ArtWriting etkinlikleri Rana Kelleci ve Özgenur Geris moderatörlüğünde, “Yeşil Küf” sergisiyle eş zamanlı düzenlenen bir atölyeyle devam ediyor.

Sergiye de ilham veren Dr. Emre Zeytinoğlu’nun “Sanatta Yeni Popülerleşme” adlı makalesinin okuması yapılarak gerçekleşecek atölyede, sanat eleştirisinin alabileceği formlar üzerine düşünülecek ve tartışılacaktır. Sanat eleştirisinin tanımına dair algılarımızı genişletmek, sanat üzerine düşünmek ve fikir beyan etmenin yollarını tanımak için bir araç olacak atölye tek oturumdan oluşacaktır.

Herhangi bir ön bilgi ya da koşul gerekmeyen atölyeye katılım 20 kişi ile sınırlı olacaktır. Atölye ile bireylerin okuma eylemi sırasında ve sonrasında zihinsel anlamda daha etkin olması; okumanın sona ermesiyle bitmeyen bir araştırma ve inceleme yöntemleri ele alınacaktır. Atölye sonunda okurken sistemli sorgulama alışkanlığı kazandırmak amaçlanmıştır.

Katılımcıların atölyeye gelirken metni okumuş ve incelemiş olarak gelmeleri beklenmektedir. Dr. Emre Zeytinoğlu'nun makalesine, aşağıda yer alan linkten ulaşabilirsiniz.

Etkinlik Ücretsizdir.

BAŞVURU FORMU

Son başvuru tarihi: 8 Şubat 2019, Cuma

Tarih: 9 Şubat, 2019 Cumartesi

Saat: 13:00 - 14.00

Adres: Mixer: Mumhane Caddesi, No:46-50, Karaköy, Beyoglu, Istanbul, TURKEY

+902122435443

info@mixerarts.com

Atölye yürütücüleri

Özgenur Geris: İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Geris, aynı üniversitede İletişim Sanatları Bölümü’nde öğrenimini sürdürmektedir. 4. Ural Bienali kapsamında düzenlenen FuturePast sergisi, 2017 İstanbul Bienali paralel etkinlik programında “Carpet Like A Russian” ve 2017 yılında Rem Art Space’de gerçekleşen “Heterotopya” gibi sergilerin eş küratörlüğünü yapmış, küratöryel alandaki çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Rana Kelleci: Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Sanatsal pratiği fotoğraf, video ve yerleştirme üzerine yoğunlaşmaktadır. Aynı zamanda güncel sanat üzerine düşünmekte, yazdığı kurgu, araştırma ve inceleme ağırlıklı metinler Unlimited, Milliyet Sanat, 5Harfliler gibi mecralarda yayınlanmaktadır.